• Imprimeix

Col·lecció Govern Obert

La col·lecció Govern Obert pretén aprofundir en el coneixement sobre transparència, dades obertes i participació ciutadana a través de la visió de diversos autors experts en aquestes matèries.

La justícia penal davant la corrupció, Antonio del Moral García

Autor/s: Antonio del Moral García
ISBN/ISSN: 9788439393276
1a edició: agost 2015, 63 pàgines.

Aquesta publicació d'Antonio del Moral Garcia consta d’una introducció sobre l’impacte de la transparència en la qualitat democràtica, gràcies al fet que incentiva comportaments més ètics, i un text principal, en el qual s’analitza l’efectivitat dels diferents instruments del dret penal per prevenir la corrupció, incloent-hi el rol de les fórmules de participació ciutadana, com ara l’acció popular.

Antonio del Moral Garcia és actualment magistrat de la Sala Penal del Tribunal Suprem i doctor en Dret per la Universitat Complutense de Madrid. Ha estat fiscal durant gairebé trenta anys, període en què va arribar a ser fiscal degà de la Secció de Menors de la Fiscalia de Madrid i fiscal a la Secció Penal del Tribunal Suprem. Té nombroses publicacions i ha estat docent habitual en la formació contínua dels membres de la carrera fiscal i judicial.

 

 Versió: català | castellà | anglès

Obertura i reutilització de dades públiques, Martín Álvarez Espinar

Autor/: Martín Álvarez Espinar
ISBN/ISSN: 978-84-393-9213-2
1a edició: novembre 2014, 64 pàgines.

Martín Álvarez Espinar és el responsable de l'Oficina del World Wide Web Consortium (W3C) a Espanya/CTIC. Enginyer en informàtica per la Universitat d'Oviedo, amb àmplia experiència en el desenvolupament web basat en estàndards, realitza tasques de consultoria sobre administració electrònica, i més concretament en temes d'Open Data. Actualment és el coordinador del comitè assessor de l’EPSI Platform, l'eina de la Comissió Europea per a la promoció de la reutilització d'informació del sector públic a Europa.En aquesta publicació analitza l'obertura de dades i el foment de la reutilització de la informació pública, n’estudia el cicle de vida i el marc legal vigent, i examina algunes de les principals iniciatives a nivell internacional.

Versió: català | castellà | anglèsvídeo de presentació

La publicitat activa en la llei de transparència, accés a la informació i bon govern: possibilitats i insuficiències, Manuel Villoria Mendieta

Autor/s: Manuel Villoria Mendieta
ISBN/ISSN: 978-84-393-9156-2
1a edició: Juny 2014, 72 pàgines

 
En aquesta publicació, Manuel Villoria fa una anàlisi de la política de publicitat activa dels documents i les dades de les administracions públiques en el marc de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Manuel Villoria, catedràtic, acreditat per l'ANECA (Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación), desenvolupa la docència a la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid. És director del Màster d'Alta Direcció Pública de l'Instituto Universitario Ortega y Gasset; doctor en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universidad Complutense de Madrid, llicenciat en Dret i llicenciat en Filologia. Fou becari Fullbright als Estats Units, on va estudiar el Master in Public Affairs per la Indiana University. És autor de més de cent publicacions (llibres i articles) sobre administració pública i ètica administrativa. És fundador i membre de la Junta Directiva del capítol espanyol de Transparency International, organització no governamental dedicada a supervisar i difondre la corrupció empresarial i política.

Versió: catalàcastellàanglèsvideo de presentació 

Data d'actualització:  16.06.2016