• Imprimeix

Formació

entitats

Els cursos de participació interna a les entitats tenen com a objectiu focalitzar els esforços en elements desencadenants de millores substantives en la participació dels directius, socis, col·laboradors, voluntaris, professionals o bé finançadors. Pretenen donar eines a les entitats perquè puguin afrontar un pla de millora de la participació a partir d’un enfocament lligat a la solució pràctica de les pròpies mancances. El curs va destinat a professionals o directius del món associatiu català que vulguin impulsar processos de millora de la participació interna de les entitats. A sota trobareu el desenvolupament dels cursos realitzats al 2016 i al 2017.

El curs de participació interna a les entitats del segon semestre de 2017 té com a objectiu que els assistents desenvolupin les habilitats i les capacitats necessàries per a incrementar i cohesionar les seves associacions.

Es pretén focalitzar els esforços en elements desencadenants de millores en la participació dels directius, socis, col·laboradors, voluntaris, professionals o bé finançadors. Així, el curs pretén donar eines a les entitats perquè puguin afrontar un pla de millora de la participació a partir d’un enfocament lligat a la solució pràctica de les pròpies mancances.  Els destinataris són professionals o directius del món associatiu català que vulguin impulsar processos de millora de la participació interna de les entitats.

La modalitat del curs és e-learning (a distància), mitjançant la plataforma Moodle. La formació a distància permet adaptar-se a les necessitats individuals de l’alumnat.

Amb aquest curs la Secretaria de Transparència i Govern Obert dona continuació al Pla de formació per al foment de la participació interna a les entitats, iniciat l’any 2014. 

Durada: El curs es desenvolupa des del 4 d’octubre fins el 8 de novembre de 2017.

Professorat: Marta Raqueno García, politòloga i màster en Polítiques Públiques i Socials. Consultora especialitzada en voluntariat a l’àrea de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés. Membre del Comitè Executiu Federal d’Amnistia Internacional. 

Lloc: Aula virtual Fundació Pere Tarrés

 

El curs de participació interna a les entitats 2017 té com a objectiu focalitzar els esforços en elements desencadenants de millores substantives en la participació dels directius, socis, col·laboradors, voluntaris, professionals o bé finançadors. Així, el curs pretén donar eines a les entitats perquè puguin afrontar un pla de millora de la participació a partir d’un enfocament lligat a la solució pràctica de les pròpies mancances. El curs va destinat a professionals o directius del món associatiu català que vulguin impulsar processos de millora de la participació interna de les entitats.

La modalitat del curs és semipresencial: la formació ofereix un programa presencial combinat amb l’estudi a distància mitjançant la plataforma Moodle. El model semipresencial s’adapta a les necessitats individuals sense renunciar al valor afegit de l’intercanvi personal del procés d’aprenentatge i el contacte directe amb el professorat.

Inscripcions: Us podeu inscriure al curs fins el dia 21 de maig omplint aquest formulari.

Durada: El curs es desenvoluparà els dimecres de 16 h a 19 h, del 24 de maig fins el 22 de juny (quinze hores presencials i deu hores, en paral·lel, de caràcter virtual).

Professorat: Marta Raqueno García, politòloga i màster en Polítiques Públiques i Socials. Consultora especialitzada en voluntariat a l’àrea de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés. Membre del Comitè Executiu Federal d’Amnistia Internacional. 

Lloc: c/ Santaló 37. Barcelona.

La Secretaria de Transparència i Govern Obert dona continuació al Pla de formació per al foment de la participació interna a les entitats, iniciat l’any 2014. Es pretén que els assistents desenvolupin les habilitats i les capacitats necessàries per a incrementar i cohesionar les seves associacions. 

Modalitats de cursos

 

A) Modalitat semipresencial. Durada del curs: 25 hores.

Dates: dimecres 18 i 25 de maig, 1 i 8 de juny (modalitat en línia), i 22 de juny de 2016 (última sessió). Horari: de 16 a 19 hores.

 

B) Modalitat en línia per a entitats. Durada del curs: 25 hores.

Del 25 de maig al 6 de juliol de 2016.

 

C) Modalitat en línia per a tècnics del món local. Durada del curs: 25 hores.

Del 28 de setembre al 9 de novembre de 2016.

Taller de familiarització amb l’entorn de l’aula virtual EAPC: del 21 al 27 de setembre de 2016.

 

Objectius dels cursos de formació

- Fomentar la reflexió entorn de la qualitat democràtica.

- Aprendre a fer un diagnòstic de la participació a l'entitat pròpia.

- Conèixer els recursos existents sobre participació interna.

- Aprendre a elaborar un pla de millora de la participació.

- Iniciar un procés de millora de la participació interna.

- Intercanviar experiències de participació entre les entitats.

 

En el cas dels tècnics del món local, a més es pretén:

- Incitar a la reflexió sobre el paper dels tècnics municipals en el suport a les associacions.

- Afavorir els aprenentatges sobre dinamització dels processos de millora de la participació interna.

- Intercanviar experiències de suport a la participació de les entitats entre ajuntaments.

 

Destinataris i selecció d’alumnes

La formació va destinada a persones del món associatiu català, ja siguin associats, directius o tècnics d’alguna associació inscrita en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya, però també a professionals de l’àmbit de la participació i la dinamització comunitària i a tècnics de l’Administració local interessats en la temàtica del curs.

 

 

Data d'actualització:  15.09.2017