• Imprimeix

Cursos de participació ciutadana per al món local per a l'any 2019

El món local és un espai privilegiat per a la innovació i aprofundiment democràtic. Per aquest motiu, la Secretaria de Transparència i Govern Obert desenvolupa des de fa anys i amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), una oferta formativa sobre les possibilitats i aspectes clau de la participació ciutadana per al món local dins del model de govern obert. La intenció és oferir als ajuntaments eines per a la millora de les seves polítiques locals amb participació ciutadana.

Estem tancant la programació de l’any 2019, però si estàs interessat/da en rebre informació un cop tinguem la programació definitiva, omple el formulari que es troba al final d'aquesta pàgina.  

 

Cursos

 

Els 7 cursos estan dividits en tres mòduls. Cada curs es pot cursar per separat. Tenen una durada aproximada de 20 hores i es realitzen a diferents zones del territori.

*Programació 2019 s’està elaborant

Mòdul I. Estratègia i Planificació de la Participació

 • Com incorporar la ciutadania en l’elaboració de polítiques públiques
 • La comunicació eficient en la participació ciutadana

Mòdul II. Enfortiment del Teixit Associatiu

 • La gestió col·laborativa d’espais i equipaments públics
 • Participació interna a les entitats (on line)

Mòdul III

 • L’ús de les TIC per a la participació
 • Pressupostos participatius: possibilitats i límits

 

Objectius

 • Conèixer el potencial i possibilitats de la participació ciutadana per a les polítiques públiques locals.
 • Incorporar elements del debat actual entorn de la qualitat democràtica i el model de govern obert.
 • Conèixer i aprendre els elements clau, el disseny de les diferents fases i els instruments més rellevants.

 

A qui s’adreça

 • Preferentment personal tècnic i responsables d’ajuntaments
 • Es podrà valorar la inclusió de perfils d’altres organitzacions que tinguin una implicació en les polítiques municipals de participació ciutadana.

 

Avaluació i certificació

L’assistència i superació dels exercicis donarà dret al certificat corresponent emès per l’EAPC.

Tots els cursos es poden cursar independentment.

Tanmateix, la superació del curs «Com incorporar la ciutadania en l’elaboració de polítiques públiques» i de dos cursos més de l’itinerari donarà dret a una acreditació addicional en participació ciutadana emesa per la Sub-direcció General de Qualitat Democràtica.

Data d'actualització:  10.12.2018
Els camps marcats amb * són obligatoris.

Deixa les teves dades per rebre més informació

*

Informació bàsica de protecció de les dades personals del tractament Contactes de la Secretaria de Transparència i Govern Obert  

Responsable del tractament: Secretaria de Transparència i Govern Obert del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

Finalitat: gestionar els contactes per a la difusió de la informació i la promoció i difusió de les activitats que desenvolupa la Secretaria de Transparència i Govern Obert.  

Legitimació: consentiment de la persona interessada. Podeu retirar el vostre consentiment en qualsevol moment.

Destinataris: les dades es podran comunicar a altres departaments i entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya.

Drets de les persones interessades: podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de limitació, presentant un escrit adreçat a la Secretaria General del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència  (Via Laietana, 14, 08003 Barcelona), a través de la bústia del delegat de protecció de dades del Departament (protecciodades.exteriors@gencat.cat) o mitjançant la petició genèrica disponible a tràmits gencat.

Informació addicional: per ampliar aquesta informació i conèixer-ne els detalls podeu consultar la fitxa amb la descripció del tractament Contactes de la Secretaria de Transparència i Govern Obert