• Imprimeix

Jornada a la Universitat de Vic sobre el servei comunitari com a pràctica social innovadora

El Servei Comunitari a Secundària: mirant al 2020, és una jornada organitzada pel Grup de Recerca Educativa de la UVic-UCC i l'Institut de Gurb, el proper dia 11 de juny. Té com a base una recerca finançada per la Secretaria per tal d'avaluar si les pràctiques de servei comunitari esdevenen pràctiques socials innovadores amb capacitat per a mobilitzar i implicar els joves en el context més proper del món local.

06/06/2018 09:06
imatge_servei

El servei comunitari té com a objectiu garantir que els estudiants al llarg de la seva trajectòria escolar i en el marc curricular experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. L’alumne posa el seu coneixement i competències al servei dels altres i aprèn a ser un ciutadà des de la pràctica. Aquest servei serà obligatori als centres educatius a partir del 2020.

El Grup de Recerca Educativa de la UVic-UCC (GREUV) ha fet un estudi de l’impacte del Servei Comunitari en el món local de l’institut de Gurb, analitzant les relacions amb les entitats que hi col·laboren. D'acord amb la seva tesi, els serveis comunitaris tindrien com a resultat incrementar la participació social dels joves i enfortir la xarxa comunitària del territori. 

La Jornada té com a objectiu la presentació de la recerca i de tres experiències de servei comunitari dutes a terme a l'Institut mig món de Súria, l'Institut Abat Oliba de Ripoll i el Col·legi Sagrat Cor de Vic.