• Imprimeix

La Comissió Tècnica Interdepartamental de Transparència presenta les novetats sobre el reglament de la Llei

La Comissió Tècnica Interdepartamental de Transparència i accés a la informació pública es va reunir el passat dia 16 d'octubre per tal d'informar el conjunt dels departaments de la Generalitat sobre els avenços que, en els àmbits tècnic i legal, s'estan duent a terme en el projecte de reglament de la LLei de transparència (Llei 19/2014, de 29 de desembre, LTAIBG) i en el nou acord de Govern sobre dades obertes.

24/10/2018 11:10
imatge_comissio

La Secretaria de Transparència i Govern Obert convoca de manera periòdica la Comissió Tècnica Interdepartamental de Transparència i accés a la informació pública, que reuneix representants de les unitats d'informació departamentals, per tal d'informar-los dels avenços en aquestes matèries. 

Entre les principals novetats que es van presentar a la darrera reunió destaca la progressió en la redacció del reglament de la Llei de transparència. Després d'haver dut a terme la consulta pública prèvia sobre el futur reglament de la Llei de transparència, d'haver elaborat un primer text i les memòries corresponents, i, finalment, d'haver dut a terme el tràmit de participació pública, el document final és objecte actualment de consulta interdepartamental. En els propers mesos, es valoraran altres modificacions al text i s'elaborarà un informe jurídic preliminar.

Quant a la redacció d'un nou acord de Govern sobre les dades obertes, aquesta és una de les mesures previstes al Pla de Govern Obert 2017-2018. A la trobada es va informar sobre els antecedents de la proposta i es va posar de relleu que la proposta és fomentar la generació de valor social a través de les dades obertes. Així, la nova estratègia de dades obertes ha de tenir les següents característiques:

 

  • Ser un instrument per a la millora d’eficiència interna
  • Per a retiment de comptes vers la ciutadania
  • Com a mesura per a l’aprofitament de la intel·ligència col·lectiva
  • Creant una infraestructura sobre la qual generar valor social i econòmic

L'objectiu de l'acord, doncs, que es preveu que pugui ser aprovat abans de finals d'any, és el de promoure una política corporativa que faciliti la utilització de la informació amb finalitats de transparència i reutilització social.