• Imprimeix

Finalitzen les sessions presencials del procés participatiu sobre l’embassament de Rialb

La Generalitat de Catalunya i el Consorci Segre Rialb han dut a terme, des del mes de febrer i fins l'abril, un procés participatiu per tal d’implicar la ciutadania en l’elaboració del Pla director de desenvolupament urbanístic (PDU) Segre Rialb; un pla que permeti la dinamització econòmica del territori que envolta l’embassament de Rialb.

16/04/2018 09:04
embassament_rialb

Participants a la sessió presencial de Ponts, 21 d'abril de 2018

La participació ciutadana en aquest projecte ha servit per a recollir propostes que els organitzadors puguin encabir en les directrius de l’ordenació urbanística del territori.

Així, s’ha focalitzat l’atenció dels ciutadans sobre dues qüestions:

-Quins creuen que són els valors, activitats i patrimoni del territori que cal potenciar.
-Quines creuen que són les activitats econòmiques i projectes conjunts que es poden plantejar per al futur.

Amb aquestes aportacions, el Consorci Segre Rialb, en col·laboració amb la Generalitat, i en particular la Secretaria de Transparència i Govern Obert, pretén millorar el Pla director, incorporant-hi les propostes que siguin viables.

La fase presencial del procés, amb participació de la ciutadania, es va tancar amb un dia de treball a Ponts. S’han realitzat sessions de diversos tipus: amb alcaldes de la zona, a diversos instituts, a més d'una altra sessió presencial a Oliana, amb una participació total d'uns cent assistents.

També s'ha fet circular per les poblacions al voltant de l'embassament una maqueta itinerant que ha permès als ciutadans fer aportacions. Actualment, el procés es troba en la fase d’anàlisi i recollida de propostes per tal d’elaborar les conclusions i el document de retorn a la ciutadania.

La Generalitat de Catalunya i el Consorci elaboraran així el Pla de desenvolupament urbanístic de Rialb, tot explicant les conclusions i propostes obtingudes al procés participatiu, i indicant aquelles que seran incorporades al Pla.