• Imprimeix

Es presenta la publicació «Contractació oberta», del catedràtic Agustí Cerrillo

El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, va participar en l’acte de cloenda de la presentació del llibre «Contractació oberta», el passat dia 12. El llibre és un manual de contractació pública basat en l’aplicació de les eines de transparència i govern obert escrit pel catedràtic de la UOC, Agustí Cerrillo.

19/05/2017 08:05
foto_presentacio

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, va participar el passat dia 12 en l’acte de cloenda de la presentació del llibre Contractació oberta del catedràtic de dret administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya, Agustí Cerrillo. L’acte, que va tenir lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat, va comptar també amb les intervencions de la directora general de Contractació Pública, Mercè Corretja; el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz, i l’autor del llibre, Agustí Cerrillo.

En la seva intervenció el conseller Romeva va apuntar que «quan parlem del país que volem construir parlem d’una nova forma de govern», i en aquest sentit va dir que «ha de ser una forma basada en la participació activa de la ciutadania en els processos de decisió». De l’obra presentada va dir que «explica quina és la manera més adient i eficient possible d’avançar cap al govern obert en la contractació pública».

La publicació fa una aproximació a la contractació oberta amb l’objectiu de facilitar a les administracions públiques i a la ciutadania el coneixement necessari per a impulsar la contractació oberta.
A aquest efecte, es presenten els fonaments de la contractació oberta i es fa una exposició de les principals manifestacions de la transparència i la participació ciutadana en la contractació pública. Finalment, es recullen algunes recomanacions per a poder afavorir l’apertura de la contractació pública.
Agustí Cerrillo, doctor en Dret per la Universitat de Barcelona (2003), és catedràtic de Dret administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya. Ha estat director dels Estudis de Dret i Ciència Política (2008-2013).