• Imprimeix

Fem créixer la Visió 2030: Voleu organitzar una sessió autogestionada de participació?

Coneixeu el procés participatiu ‘Visió 2030: La contribució catalana al desenvolupament global’? És una iniciativa del Govern per a definir l'estratègia de cooperació al desenvolupament dels propers anys. Us proposem diverses formes de posar-hi el vostre gra de sorra i en particular com desenvolupar una sessió autogestionada.

03/10/2018 12:10
imatge_sessionsautogestionades

Les sessions de debat autogestionades estan pensades per facilitar la implicació al procés participatiu de la Visió 2030. Entitats, ONGD, i qualsevol grup organitzat de persones, tant de Catalunya com de països socis de la cooperació catalana, podran organitzar un debat de manera autònoma. Les aportacions que es recullin es faran arribar a l'organització del procés per tal de processar-les. Podeu escollir entre dos tipus de debat autogestionat:

  • Propostes temàtiques entorn un dels 21 temes de la Visió 2030;
  • Valoració del Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018.

Aquest format de participació és accessible per tothom: permet fer una valoració conjunta dels temes proposats amb el vostre equip, col·laboradors/es, simpatitzants, socis/es i totes aquelles persones que hi puguin estar interessades i amb les quals voleu debatre. Això permetrà que s’escoltin totes les veus: treballar en grup promovent que es visualitzin els acords i desacords de les persones que hi participen a títol individual.

El procés serà facilitat per Delibera, una organització especialitzada en el disseny i aplicació de processos de participació que es posarà en contacte amb vosaltres per donar-vos un cop de mà en el procés. Tota la informació i els materials necessaris per dur a terme una sessió estan disponibles en aquest enllaç, i en cas de dubte podeu escriure un correu electrònic a visio2030@gencat.cat.

Podeu accedir  al Vídeo-resum de les sessions autogestionades AQUÍ.

Participació en línia

A banda de l’assistència a debats presencials i l’organització de sessions autogestionades, podeu fer arribar les vostres propostes al procés participatiu a través del web participa.gencat.cat. Les propostes són públiques i obertes, i giren entorn a quatre eixos temàtics: 

  • Visió transformadora
  • Noves eines i aliances
  • Gestió del coneixement i orientació a resultats
  • La política pública: organització i agents

Podeu fer les vostres aportacions en aquest enllaç: https://participa.gencat.cat/processes/participacooperacio/f/2265/

Debats presencials

La voluntat de la Visió 2030 és promoure la participació de totes les persones, entitats i institucions que vulguin ajudar a construir l’estratègia de la cooperació catalana dels propers anys. Per a aconseguir-ho s’han programat 24 sessions de debat, espais oberts per a la reflexió i l’intercanvi d’idees que permetran a tots els actors interessats abordar la política de cooperació des d’una vintena de temes diferents.

Podeu consultar totes les dates, els detalls i la documentació de les sessions al portal web de participa.gencat.cat.

Seguiu-nos!

Tota la informació del procés participatiu Visió 2030 està disponible al portal Participa Gencat, a l’adreça https://participa.gencat.cat/processes/participacooperacio.

També ens trobareu a Twitter, Facebook i Youtube amb l’etiqueta #ParticipaCooperació.