• Imprimeix

El XVI Fòrum TIG-SIG analitza les sinèrgies entre les tecnologies d'informació geogràfica i les dades obertes

La Secretaria de Transparència i Govern Obert va participar, el passat dia 14, en el XVI Fòrum TIG-SIG, «OpengeoData», organitzat per l’Associació catalana de tecnologies de la informació geoespacial, amb la presentació del nou portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya.

18/12/2017 09:12
XVI Forum TIG-SIG

El passat dia 14 de desembre, el sub-director general de Transparència i Dades Obertes, Joaquim Dorda, va presentar, en el marc del XVI Fòrum TIG-SIG, el nou portal de dades obertes de la Generalitat. La nova plataforma de dades obertes conté més informació i formats més fàcilment reutilitzables, i suposa un nou pas en l’aposta per una política d’obertura de dades iniciada el 2010 per la Generalitat de Catalunya. Alhora, ajuda a consolidar un model de governança més obert i col·laboratiu, tal com va plantejar el Govern en el Pla de Govern Obert 2017-2018.

La jornada, amb el títol OpengeoData, respon a la voluntat d’unir el món de les tecnologies geoespacials i el fenomen emergent de les dades obertes, atès l’avantatge que suposa contextualitzar geogràficament les dades obertes.

Aquesta contextualització es fa a través d’eines com ara la descripció de la informació mitjançant les metadades basades en estàndards ISO; o bé l’accés a la informació i la interoperabilitat a través d’Internet basant-se en l’estandardització dels sistemes.

L’obertura de dades, que per si mateixa suposa un nou relat dels serveis sobre la informació i la capacitat de gestionar grans volums de dades, pot generar així sinèrgies amb les tecnologies d’informació geogràfica, i, per tant, un pas més en l’obertura de govern.