• Imprimeix

Reus tanca la ronda de presentacions al territori de la Guia per dissenyar i executar processos participatius

imatge_presentacio_guia

El passat dia 15 de desembre es va presentar a Reus la guia de participació ciutadana per dissenyar i executar processos participatius del professor Quim Brugué. Aquesta és la quarta i darrera presentació a tot el territori que es fa d’aquesta nova guia, que recull pautes d’utilitat per tal de fomentar la participació ciutadana arreu de Catalunya. Aquesta presentació va comptar amb la conferència de l’autor sobre «Claus per a l’impuls de processos participatius», així com exemples de processos reeixits a Reus i Valls.

Les presentacions, que també han tingut lloc a Barcelona, Girona, i Lleida, i amb un enfocament divers en funció del territori, han posat de manifest l’actualitat permanent de la participació ciutadana en l’activitat política del món local català i un debat pertinent sobre l’abast dels processos participatius com a forma d’incorporar la ciutadania de manera activa en els processos de decisió.

Coneixedora d’aquesta realitat, la Secretaria de Transparència i Govern Obert va encarregar al catedràtic en Ciència Política i de l’Administració, Quim Brugué, l’elaboració d’una guia dedicada al disseny i execució de processos participatius en l’àmbit municipal, per tal de fer més fàcil el foment de processos participatius a escala local. 

D’entre els elements que l’autor destaca per tal de mostrar la importància de la participació ciutadana en la construcció de la democràcia, hi ha el fet que la participació és més una necessitat dels governs que una demanda dels ciutadans, i que es tracta d’una manera diferent de prendre decisions, no de deixar de prendre-les.

Aquestes són algunes de les raons per les quals el Govern de Catalunya ha endegat una redefinició de les polítiques de participació ciutadana per a fer-les més transversals; la publicació d’aquesta guia constitueix un dels primers elements per a traçar aquest camí.

 

Presentació a Lleida (26/10/2017)

Presentació a Barcelona (24/3/2017)

Programa de l’acte 

 

 Vídeo resum i entrevistes de la presentació de la guia de participació ciutadana

 

 Presentació de la nova guia de participació ciutadana, 24 de març 2017, EAPC (gravació de la presentació i conferència de Quim Brugué)

 

Conferència de Quim Brugué: Governs que no caminen sols. Implicant la ciutadania en l’acció pública

Presentació experiència barri Sant Miquel d’Olot 

Presentació Àgora Terrassa per promoure un model de ciutat

Presentació del pla estratègic de Llagostera

Data d'actualització:  29.11.2017