• Imprimeix

El 26 d’octubre presentem a Lleida la nova guia d’en Quim Brugué sobre participació ciutadana. Inscriviu-vos-hi!

imatge_presentacio_guia

El proper dia 26 d’octubre es presentarà, a la sala polivalent de la Diputació de Lleida, la guia de participació ciutadana per dissenyar i executar processos participatius, del professor Quim Brugué. La presentació comptarà amb la participació de l'autor, i presentarà experiències de participació ciutadana reeixides a Lleida. En breu podreu consultar el programa. Ja us podeu inscriure a la jornada en aquest enllaç.

Aquesta és la tercera presentació que es fa d’aquesta nova guia, que recull pautes d’utilitat per tal de fomentar la participació ciutadana arreu de Catalunya. La darrera presentació es farà al llarg de la tardor a Tarragona, i les dues anteriors (la informació sobre les quals trobareu a sota) s’han realitzat a Barcelona i Girona.

La Secretaria de Transparència i Govern Obert va encarregar al catedràtic en Ciència Política i de l’Administració, Quim Brugué, l’elaboració d’una guia dedicada al disseny i execució de processos participatius en l’àmbit municipal, per tal de fer més fàcil el foment de processos participatius a escala local.

La incorporació d’una ciutadania activa en els processos de decisió i disseny de les polítiques públiques esdevé cada cop més una necessitat per als governs, raó per la qual el Govern de Catalunya ha endegat una redefinició de les polítiques de participació ciutadana per a fer-les més transversals; la publicació d’aquesta guia constitueix un dels primers elements per a traçar aquest camí. 

 

 

 

 

Data d'actualització:  09.10.2017