• Imprimeix

El 7 i 8 de juliol sacsegem el sistema de contractació pública! T'hi apuntes? #IDEATÓDadesObertes

Us convidem a la ideató de dades obertes de la contractació pública de Catalunya

imatge_ideato

La Secretaria de Transparència i Govern Obert organitza una Ideató de Transparència amb dades obertes de contractació pública a Barcelona, per als propers dies 7 i 8 de juliol, en col·laboració amb la Fundació i2CAT, i en el marc del projecte europeu Open4Citizens.


Aquest acte consisteix en una dinàmica participativa on es plantegen escenaris de solució a reptes de la societat, i pretén mobilitzar diversos actors socials per a cocrear eines digitals que utilitzin les dades obertes de la Generalitat. L’objectiu és apoderar la ciutadania envers una contractació pública legalment i èticament impecable, socialment responsable i econòmicament eficient.


La presentació de la ideató anirà a càrrec de l’Hble. Sr. Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, i l’entrega de premis comptarà amb la presència del Sr. Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert.


 

L'acte es durà a terme a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (c/ Girona, 20, 08010 Barcelona)

 

Divendres 7 de juliol


15.00h Registre i benvinguda

15.15h Obertura institucional de l’acte a càrrec de l’Hble. Sr. Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència

15.30h Presentació de la ideató, agenda, recursos, etc.

15:45h Micropresentacions d’experts en open data

16:45h Formalització dels grups

17:00h Inici del treball dels grups 

21:00h Tancament del dia


Dissabte 8 de juliol


9:00h Obertura de portes

9:15h Treball dels grups

13:00h Dinar 

14:00h Treball dels grups

18:00h Presentació pública de propostes

19:00h Deliberació del jurat

19:30h Entrega de premis a càrrec del Sr. Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert

19:45h Festa de tancament

21:00h Tancament de l’acte

 

 

Per a inscriure-us, heu d’omplir aquest formulari.


L’aforament és limitat. En cas que els registres exhaureixin el nombre de localitats disponibles, s’assignaran les places disponibles en primera instància segons criteri tècnic, i s’habilitarà una llista de reserva per a reassignar en segona instància les possibles baixes entre els interessats.


L’objectiu de la ideató és definir serveis web i aplicacions que utilitzin les dades per apoderar la ciutadania envers una contractació pública legalment i èticament impecable, socialment responsable i econòmicament eficient.


Aquests elements seran els mòduls o funcionalitats del quadre de comandament de la contractació pública, un conjunt d’eines digitals, cocreades amb la col·laboració de tots els actors implicats, que la Secretaria de Transparència i Govern Obert vol posar a disposició de la ciutadania per contribuir a una millor contractació pública.


Els reptes específics que s’adreçaran en el marc de la dinàmica participativa s’estan cocreant en un procés de consulta amb els col·lectius implicats, i s’anunciaran amb antelació al dia de l’acte.

Els dos millors projectes presentats pels equips participants en el conjunt de tots els reptes tindran un reconeixement:


-Primer premi, per un import màxim de 250 € per integrant de cada grup del treball guanyador, i de fins a 1500 €

-Segon premi, per un import màxim de 150 € per integrant de cada grup del treball guanyador, i de fins a 900 €


-L’impuls, des de la Secretaria de Transparència i Govern Obert, de les dues idees guanyadores, com a projectes de codi obert a Github amb llicència GPL3. La Generalitat es compromet a invertir en l’inici del desenvolupament dels projectes, via licitació oberta i previ estudi de viabilitat tècnica i disponibilitat econòmica.

El jurat de la ideató estarà compost per les persones següents, professionals d’àmplia trajectòria i reconegut prestigi en l’àmbit de la innovació en dades obertes:

Mercè Corretja, directora general de Contractació Pública a la Generalitat de Catalunya
Jordi Graells, director general d'Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya
Xabier Barandiarán, coordinador del procés «Decidim Barcelona» i assessor de la regidoria de participació de l’Ajuntament de Barcelona
Eli Vivas, periodista de dades a El Periódico i cofundadora de Hacks/Hackers BCN i membre d'Iniciativa Barcelona Open Data 
Eva Belmonte, subdirectora de la Fundació Ciutadana Civio

 

 

 

Data d'actualització:  17.05.2017