• Imprimeix

Programa formatiu en dades obertes per a entitats sense ànim de lucre

La Secretaria de Transparència i Govern Obert, en col·laboració amb l'entitat Iniciativa Barcelona Open Data, posa en marxa un itinerari formatiu en matèria de dades obertes. L'objectiu del programa de formació és promoure el coneixement sobre dades obertes i apoderar les entitats en aquest àmbit.

Ma_dades

L'itinerari formatiu té els objectius següents:

  • Divulgar l'aplicació de les dades obertes per a la participació de les entitats i associacions en els afers públics
  • Formar les entitats sobre la possibilitat de reutilització de les dades obertes
  • Promoure que les entitats obrin i comparteixin dades pròpies
  • Fomentar la generació de valor social a través de l’ús de dades obertes

La formació s'adreça a diferents perfils dins les entitats, és gratuïta, i anirà a càrrec de professionals d'Iniciativa Barcelona Open Data, entitat amb un profund coneixement de les dades obertes disponibles i de les possibles aplicacions de les dades obertes.

Sessions formatives


Xerrada divulgativa inaugural. 3 de maig a les 19.00 hores

Xerrada inaugural a càrrec de Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, per a explicar el projecte; Lourdes Muñoz, directora de la Iniciativa Barcelona Open Data, i Enrique Rodríguez, analista de dades i investigador social, col·laborador d’Oxfam Intermón, que explicarà la seva experiència real d’aplicació de les dades obertes en aquest camp.

Sessió de formació adreçada als responsables de les organitzacions: Conceptes bàsics en dades obertes. 31 de maig o 8 de juny de 17.00 a 21.00 hores

Dues sessions (4 hores cadascuna) de formació general sobre què són i què poden aportar les dades obertes a les entitats sense ànim de lucre. És una sessió adreçada als responsables de les organitzacions. D’aquesta sessió es fan dues convocatòries per tal que tothom que tingui interès pugui participar.

Sessió de formació específica adreçada al personal tècnic. Dimarts, del 6 de juny al 11 de juliol, de 17.00 a 21.00 hores

Es faran 6 sessions de 4 hores dirigides al personal tècnic de les entitats que gestionen les dades dins de les organitzacions. Els assistents aprendran a cercar, a utilitzar dades de fonts públiques i també a publicar dades pròpies de la seva entitat.

Sessió participativa. 15 de juny, de 18.00 a 21.00 hores

Sessió on es donarà a conèixer i s’analitzarà el conjunt de dades que la Generalitat de Catalunya obre, però on les entitats també podran fer aportacions i suggeriments per tal de millorar les polítiques d’obertura de dades del Govern.

Inscripcions

Podeu fer la inscripcions a les diferents sessions en aquest enllaç.

Lloc

Casa del Mar, Barcelona

Carrer d'Albareda, 1-13

Data d'actualització:  18.04.2017