• Imprimeix

Sessions Cafè amb dades

Les dades obertes faciliten el nostre dia a dia

Cafè amb Dades és una sèrie de sessions divulgatives, en format de píndola de 2 hores, amb què volem fomentar el coneixement i l’ús de les dades obertes al personal de les administracions públiques catalanes, a la societat i al món empresarial i social.

Es tracta d’un espai pensat per discutir, analitzar, compartir i intercanviar experiències i coneixements en un ambient distès i relaxat acompanyat per una bona tassa de cafè. En aquestes sessions podrem viure de primera mà com l’experiència de tractar, compartir, transformar i explicar les dades obertes ens pot fer la vida més fàcil.

Vols proposar-nos una sessió pels propers Cafè amb dades? Fes-ho clicant aquí

*La Generalitat de Catalunya no oferirà menjar als actes oficials en suport a la vaga de fam, és per això que se suspèn el refrigeri de la primera sessió de Cafè amb Dades.

 

 

 

    foto_principal_participa_v2

 

  

Les dades i el cafè comparteixen molt més del que t’imagines. Com el cafè, les dades obertes es poden servir al gust del consumidor, a través d’una “cafetera tecnològica” que permet múltiples funcionalitzats i fer d’una manera fàcil i ràpida tot allò que abans ens semblava impossible.

A més, tant el cafè, com les dades, inviten al dinamisme, a la reflexió activa i conscient que ajuda a plantejar-nos qüestions, a prendre millors decisions, a cercar la transparència i el retiment de comptes,... i a compartir-les per crear moments únics.

 

foto_apartat_cafe_amb_dades

 

Les dades obertes són dades digitals que són posades a disposició amb les característiques tècniques i jurídiques necessàries perquè puguin ser utilitzades, reutilitzades i redistribuïdes lliurement per qualsevol persona, en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

L'accés eficaç i oportú a dades de qualitat permet a governs, ciutadania i organitzacions de la societat civil i del sector privat seguir l'acció de govern, prendre millors decisions informades i desenvolupar noves oportunitats i idees innovadores que poden generar beneficis socials i econòmics i millorar la vida de les persones a tot el món.

 

Les dades obertes són crucials per construir un futur més  transparent, pròsper,

equitatiu i capaç de fer front als reptes globals

1 sessió: 13 de desembre de 2018

Hi vam presentar el projecte, la nostra estratègia en Dades Obertes i vam començar amb energia tot parlant i debatent sobre visualitzacions dinàmiques.

Vam conèixer de primera mà les experiències de diferents unitats de la Generalitat, una visualització en directe connectada al portal de dades obertes i vam descobrir fins a on pots arribar a explorar, analitzar i explicar les teves dades!!!

Consulta la informació sobre la sessió AQUÍ